Press Release Het Fotolokaal (Dutch):
Zomerexpositie in het Fotolokaal in Tjerkwerd van 5 juni t/m 5 september 2021
Tijdens de zomerexpositie exposeren de fotografen Patricia Heuker of Hoek, Annemarie Hoogwoud, Kata Olstrom en Benny van der Plank.
Patricia Heuker of Hoek
Patricia is een fotograaf met interesse in de invloed van de mensheid op de planeet, het opgroeien in de huidige maatschappij en andere belangrijke kwesties die de wereld en de toekomst van kinderen bepalen. 
Haar ‘Fragile’ serie bestaat uit 3 delen: Flood, Smog en Plastic. Het gaat over de natuur en de kwetsbaarheid van het leven. De foto’s laten de impact zien van ons gedrag op onze planeet en daarmee onze kinderen.
Annemarie Hoogwoud
Fotograaf uit Terherne. In haar werk geeft zij de schoonheid van landschappen op een niet-alledaagse manier weer. 
Tijdens de expositie is werk te zien uit de series ‘Landscapes of the soul’ en ‘Songbird’. De serie Landscapes of the soul laat de verschillende ervaringen van de ziel zien, de stappen die leiden naar bewustwording. Thuiskomen bij jezelf, in het landschap van je ziel is niet altijd even gemakkelijk. Het is een constante uitdaging om daarnaar op zoek te gaan en van daaruit de wereld in te stappen. De serie Songbird is geïnspireerd op het gelijknamige nummer van Fleetwood Mac. Als de vogels weer gaan zingen, wat gebeurt er dan? Hoe gaat de mens eigenlijk om met de seizoenen in zichzelf?
Kata Olstrom
Kata is geboren en getogen in Oslo. Zij woont en werkt sinds mei 2019 in Leeuwarden. Kata maakt landschapsbeelden die afwijken. Geen klassiek afgebeelde schoonheid door kleur, scherpte en de panoramische pracht van de buitenwereld. Kata gebruikt het landschap om te verbeelden. Ze verwijst met bewuste onscherpte naar onze eigen kwetsbare binnenwereld. Eén van de metaforen die Kata gebruikt in haar verbeeldingen zijn bomen. Ondanks hun trots en kracht zijn de grootste landwezens in essentie hulpeloos. Ze zijn niet in staat zich te verplaatsen of op andere wijze richting aan hun leven te geven. 
Benny van der Plank
De Amsterdamse fotograaf reist regelmatig naar Hong Kong om aan projecten te werken. In zijn werk focust hij zich onder meer op sociaal maatschappelijke onderwerpen in stedelijke omgevingen.
Tijdens de expositie is werk te zien uit de series ‘Aftermath Hong Kong Protests’, ‘Dense Living in the Afterlife’ en ‘Hong Kong Street Portraits’. In ‘Aftermath Hong Kong Protests’ fotografeerde hij de gevolgen van de protesten in Hong Kong in het najaar van 2019. De botsingen tussen politie en demonstranten werden toen steeds gewelddadiger. In een poging om delen van de stad tot stilstand te brengen, maakten demonstranten geïmproviseerde wegversperringen met hekken en stenen die als projectielen konden worden gebruikt. De botsingen hebben een open wond achtergelaten in het dagelijks leven in Hong Kong.
De expositie is te bewonderen op zaterdag en zondag van 10.28 – 17.32 uur.
Het Fotolokaal
Kerkstraat 19
8765 LK Tjerkwerd
Open
Zaterdag 10.32 – 17.28 uur 
Zondag 10.31 – 17.29 uur